Διαδικτυακά Μαθήματα

Εδώ θα βρείτε όλη την αλληλογραφία μου με τους μαθητές ως προς τις πληροφορίες και την τεχνική υποστήριξη για τα διαδικτυακά μαθήματα, καθώς και τον διαδικτυακό τόπο των μαθημάτων (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ).

Διαδικτυακά Μαθήματα!

Σας ευχαριστώ για το mail που μου στείλατε!

Αυτό είναι το πρώτο mail που σας στέλνω και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλα. Εγώ θεώρησα σωστό να προσπαθήσω να δουλέψω με όλα τα παιδιά του σχολείου, δηλαδή με αυτά της δευτέρας και τρίτης τάξης, εάν όμως κάποιο παιδί κρίνει ότι όλα αυτά που γίνονται του είναι άχρηστα δεν έχει παρά να μου στείλει ένα mail και να μου ζητήσει την διαγραφή του από την λίστα των αποδεκτών.
Η προσπάθειά μου αυτή έχει σαν στόχο την δημιουργία διαδικτυακών μαθημάτων βιολογίας με βασικό σκοπό την επανάληψη, την επίλυση αποριών και την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για την αντιμετώπιση των πανελλαδικών εξετάσεων, είτε για εφέτος για τα παιδιά της τρίτης τάξης, είτε για του χρόνου, για τα παιδιά που είναι τώρα στην δευτέρα, αφού έτσι και αλλιώς, η μία ώρα μαθήματος που κάνουμε σχολείο δεν είναι αρκετή.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, από τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που υπάρχουν και εκτός της βοήθειας που μπορεί να σας προσφέρει, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο το σχολείο μας να γίνει καλύτερο, αλλά να γίνει καλύτερο γενικά το σχολείο το Ελληνικό.

Σκοπός μου είναι να δούμε και να δοκιμάσουμε έναν άλλο τρόπο μάθησης σε ένα περιβάλλον με λιγότερο μπλα – μπλα και πολύ περισσότερο διαδραστικό. Σε ένα περιβάλλον μοντέρνο με περισσότερα ……… πλήκτρα αλλά και με λιγότερη προσωπική επαφή, σε ένα περιβάλλον που θα χρησιμοποιεί όλα τα καλά της τεχνολογίας των επικοινωνιών, σε ένα περιβάλλον που θα μπορείς να μαθαίνεις από την κουζίνα του σπιτιού σου, από το σαλόνι σου ή ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου.

Το κέρδος σας θα είναι πολλαπλό. Θα βοηθηθείτε στο μάθημα της βιολογίας και θα μάθετε να χειρίζεστε κάποια εργαλεία από τις νέες τεχνολογίες, αλλά πάνω από όλα θα μάθετε αυτό που δεν προλαβαίνετε να μάθετε στο σχολείο, λόγω της μιας διδακτικής ώρας την εβδομάδα που διαρκεί το μάθημα μου, δηλαδή το να συνεργάζεσθε με τους συμμαθητές σας, να αναρωτιέστε, να ανακαλύπτετε, να εκφράζετε και να ανταλλάσετε ιδέες με σκοπό την μάθηση.

Τα μαθήματα αυτά θα είναι τα πρώτα πανελλαδικά (εννοώ σε όλη την Ελλάδα). Σε μια τέτοια πρωτοποριακή προσπάθεια σας καλώ να βοηθήσετε και να βάλετε και εσείς το δακτυλάκι σας για να αλλάξει κάτι, για να πάει κάτι καλύτερα.

Τα μαθήματα (που στην ουσία είναι διαδικτυακές συναντήσεις) θα γίνονται εκτός σχολικού ωραρίου και θα είναι ελεύθερα με την έννοια ότι δεν υπάρχουν απουσίες και μπορεί κάποιος να επιλέγει ποια μαθήματα θα παρακολουθήσει, ενώ υπάρχει και τρόπος αν κάποιος …….. χάσει κάποιο μάθημα, μετά από επικοινωνία μαζί μου, να μπορέσει να το δει στην οθόνη του Η/Υ του.

Θα ακολουθήσουν mail με τις απαραίτητες προϋποθέσεις εξοπλισμού, που άλλωστε είναι ελάχιστες και με οδηγίες. Εσείς όμως θα πρέπει σχεδόν καθημερινά να παίρνετε τα mail σας για να βλέπετε αν σας έχω στείλει κάτι.

Εάν έχετε κάποια απορία ή κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μου στο γνωστό email.

Καλή αρχή και καλή δύναμη!


Οι μαθητές που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα Διαδικτυακά Μαθήματα Βιολογίας μπορούν να τα δουν στο YouTube

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Β' ΤΑΞΗΣ

ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ_Β'_ΛΥΚΕΙΟΥ_part_1/2
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ_Β'_ΛΥΚΕΙΟΥ_part_2/2

ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ_ΟΞΕΑ_1_B' Λυκείου_part_1/9
ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ_ΟΞΕΑ_1_B' Λυκείου_part_2/9
ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ_ΟΞΕΑ_1_B' Λυκείου_part_3/9
ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ_ΟΞΕΑ_1_B' Λυκείου_part_4/9
ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ_ΟΞΕΑ_1_B' Λυκείου_part_5/9

ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ_ΟΞΕΑ_1_B' Λυκείου_part_6/9
ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ_ΟΞΕΑ_1_B' Λυκείου_part_7/9
ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ_ΟΞΕΑ_1_B' Λυκείου_part_8/9
ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ_ΟΞΕΑ_1_B' Λυκείου_part_9/9

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ' ΤΑΞΗΣ

ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ_ΜΕΤΑΔΟΣΗ_1_Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ_part_1/6
ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ_ΜΕΤΑΔΟΣΗ_1_Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ_part_2/6
ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ_ΜΕΤΑΔΟΣΗ_1_Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ_part_3/6
ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ_ΜΕΤΑΔΟΣΗ_1_Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ_part_4/6
ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ_ΜΕΤΑΔΟΣΗ_1_Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ_part_5/6
ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ_ΜΕΤΑΔΟΣΗ_1_Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ_part_6/6

Δυστυχώς το μάθημα της 3/12/2010 για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να αναρτηθεί στο youTube.


Για τα σχόλια σας κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, μετά "show hidden", μετά "per page discussions", μετά "forun categories", μετά "new post"!
Σχόλια


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License