Διαδίκτυο ....... αλλά με προσοχή!

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ….. ΝΑΙ - ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!

Το Διαδίκτυο (Ίντερνετ) προσφέρει πολλές δυνατότητες για μάθηση, ψυχαγωγία και επικοινωνία. ¨Όμως η χρήση του χρειάζεται προσοχή. Κάποια ενήλικα άτομα το χρησιμοποιούν, με στόχο την γνωριμία με παιδιά. Περιτριγυρίζουν ιστότοπους με θέματα που ενδιαφέρουν παιδιά και εφήβους (π.χ. μουσική, ταινίες, μόδα, σπορ κλπ.) και γνωρίζονται με παιδιά μέσω των chat rooms ή έχοντας αναρτήσει στο Διαδίκτυο δικά τους διαδικτυακά ιστολόγια (blogs) στα οποία εμφανίζονται ως έφηβοι, με εφηβικά ενδιαφέροντα.

Είναι πολύ σημαντικό, για την ασφάλειά σου, να προσέχεις τα εξής:

1.Δεν κανονίζω ΠΟΤΕ πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση-ραντεβού με κάποιον που γνώρισα στο Διαδίκτυο.
2.Δε δίνω ΠΟΤΕ φωτογραφίες μου μέσω Διαδικτύου σε κάποιον που δε γνωρίζω προσωπικά και που δεν γνωρίζουν οι γονείς μου.
3.Δεν δίνω ΠΟΤΕ σε άτομα που γνώρισα στο Διαδίκτυο το όνομά μου, ούτε το τηλέφωνό μου, ούτε τη διεύθυνσή μου, ούτε σε ποιο σχολείο ή φροντιστήριο πάω.
4.Δεν απαντώ σε μηνύματα ή σημειώματα ή φωτογραφίες, που έχουν σεξουαλικά υπονοούμενα, είναι προκλητικά ή αισχρά, αλλά ενημερώνω τον δάσκαλο, το διευθυντή και τους γονείς για το υλικό που μου απέστειλαν (Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας τηλ. 1890 , rg.tenhtrof.hta|ucc#rg.tenhtrof.hta|ucc).
5.Αυτοί που παρουσιάζονται ως φίλοι στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα. Μπορούν να είναι ενήλικα άτομα με στόχο να χρησιμοποιήσουν παιδιά. Για αυτό είναι προτιμότερο οι φίλοι μου να είναι άτομα που γνωρίζω στην πραγματική ζωή, π.χ. σχολείο, φροντιστήριο κλπ.

Χρησιμοποιώ το Διαδίκτυο-Δεν με χρησιμοποιεί εκείνο!

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα για να ασχοληθεί κανείς εκτός από τον υπολογιστή, το Διαδίκτυο, και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η πραγματική ζωή είναι με πραγματικούς ανθρώπους!

Από Πρεκατέ Βικτωρία «Η κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο και την οικογένεια», Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, 2007.


Για τα σχόλια σας κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, μετά "show hidden", μετά "per page discussions", μετά "forun categories", μετά "new post"!
Σχόλια

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License