Ελεύθερος Χρόνος
Για τους φανατικούς του Sudoku και όχι μόνο.
Ατρόμητοι ορειβάτες αποφάσισαν να δουν από κοντά ένα ηφαίστειο την ώρα που εκρήγνυται. Το εγχείρημά τους καταγράφηκε στην κάμερα και οι εικόνες είναι πράγματι εντυπωσιακές.
Μια ομάδα ριψοκίνδυνων ορειβατών αποφάσισαν πως άξιζε να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να δουν από κοντά τη μαγεία ενός ηφαιστείου όταν εκρήγνυται. Το εγχείρημά τους το κατέγραψε ο ηφαιστειολόγος Τζέοφ Μάκλει και το βίντεο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων χρηστών στο YouTube. Οι ορειβάτες εμφανίζονται να φορούν ειδικές στολές για να αντέχουν την υπερβολική ζέστη ενώ πλησιάζουν αργά και σταθερά την ηφαιστειακή λάβα. Μάλιστα οι ειδικές στολές τους παρέχουν και οξυγόνο αφού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Η εικόνα είναι εντυπωσιακή και ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Οι ορειβάτες δε δείχνουν να φοβούνται αφού γυρνούν και χαμογελούν προς την κάμερα, παρά το ότι νιώθουν τη καυτή ανάσα του ηφαιστείου. Πρόκειται για το ηφαίστειο Marum στη νήσο Ambrym του Νότιου Ειρηνικού ωκεανού, 400 μίλια από την Αυστραλία. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μάκλει "Τίποτε άλλο δε θα μπορούσε να συγκριθεί με το γεγονός ότι βρίσκεσαι τόσο κοντά σε αυτό το μαγευτικό θέαμα". Μάλιστα ο εν λόγω ηφαιστειολόγος από τη Νέα Ζηλανδία υποστηρίζει ότι έχει προσεγγίσει αρκετά απομονωμένα ηφαίστεια ανά το κόσμο. Η συγκεκριμένη ομάδα ορειβατών είναι η πρώτη που ήρθε τόσο κοντά στο ηφαίστειο Marum το οποίο έχει εκραγεί αρκετές φορές. ΑΠΟ alfavita.gr (04 Oct 2010 14:57)

Για τα σχόλια σας κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, μετά "show hidden", μετά "per page discussions", μετά "forun categories", μετά "new post"!
Σχόλια

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License