Το όνειρο!

Όπως όλοι οι φοιτητές έτσι και εγώ, όταν ήμουν φοιτητής, μόλις ξεπέρασα την αγωνία και τον φόβο ότι δεν θα τα καταφέρω και άρχισα να συνειδητοποιώ ότι τελικά θα το πάρω το πτυχίο, το πρώτο μου όνειρο ήταν να μπορέσω να πραγματοποιήσω κάποιες μεταπτυχιακές σπουδές. Ήταν μια επιθυμία που, αν και κάποια στιγμή πήγε να ξεκινήσει να πραγματοποιείται, ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα καταπιεσμένη από την στρατιωτική θητεία (22 μήνες τότε), την μάχη για την επαγγελματική αποκατάσταση, την δημιουργία οικογένειας, το μεγάλωμα και το σπούδαγμα των παιδιών και τον αγώνα για την επιβίωση. Όμως η επιθυμία, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, ήταν πολύ δυνατή και δεν έπαψε να υπάρχει ούτε για μια στιγμή. Το όνειρο πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου, φιλτράριζε όλες μου τις σκέψεις και τις αποφάσεις και έψαχνε να βρει την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί. Δύο φορές που έκανα αίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας δεν έτυχε να κληρωθώ. Έτσι πριν περίπου δύο χρόνια το όνειρο μου άρχισε να αποχρωματίζεται και να γίνεται θολό και ενώ περίμενα τις προθεσμίες για να ξανακάνω πάλι αίτηση, για τρίτη φορά, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας, μου ήρθε “η είδηση” που περίμενα τόσα χρόνια και που έδωσε και πάλι χρώμα και οξυγόνο στο όνειρο μου. Ήξερα ότι η διαδρομή θα ήταν δύσκολη και κουραστική. Την ξεκίνησα και κατάφερα να τη φτάσω στο τέλος. Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα μετά από περίπου τριάντα χρόνια από την ημέρα που γεννήθηκε. Ήταν δύσκολο. Στερήθηκα την οικογένεια μου, την σύζυγο μου, τα παιδιά μου, απομακρύνθηκα από φίλους που ευτυχώς με κατάλαβαν, στερήθηκα ακόμα και τον ύπνο μου γιατί το βράδυ μέχρι αργά έβρισκα τον χρόνο για μελέτη, στερήθηκα τα χόμπι μου (κολύμπι, καταδύσεις, ψάρεμα επιφανείας και υποβρύχιο) όμως τελικά πραγματοποίησα τον στόχο μου, την επιθυμία μου, το όνειρο μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Δεν κατάφερα κάτι το “ακατόρθωτο”. Έκανα ακριβώς αυτό που συμβούλευα πάντα τα παιδιά μου και τους μαθητές μου: Κάνε όνειρα, βάλε στόχους στην ζωή σου και αν κάτι το θέλεις και το επιθυμείς πραγματικά πολύ, θα βρεις τον τρόπο να το πραγματοποιήσεις.

Το αφιερώνω στην σύζυγό μου Δήμητρα για τις ατελείωτες ώρες της μοναξιάς της την ώρα της μελέτης μου, αφού και τα παιδιά μας αυτή την εποχή ήταν μακριά μας λόγω σπουδών, στρατιωτικού και εργασίας.

Όμως τώρα μου ήρθε μια άλλη σκέψη στο μυαλό μου, ένας άλλος στόχος, ένα άλλο όνειρο!!!!!!!!!!!!


Για τα σχόλια σας κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, μετά "show hidden", μετά "per page discussions", μετά "forun categories", μετά "new post"!
Για τα σχόλια σας

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License