ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Ειδικά και μόνο για το σχολικό έτος 2009-2010, για το χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών, Ημερήσιων και Εσπερινών, τα αριθμητικά όρια κάθε είδους απουσιών προσαυξάνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%).

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Β' ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

Την προηγούμενη εβδομάδα, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αυξήσει το όριο των απουσιών κατά 30% για φέτος. Το γεγονός αυτό, βέβαια, ενθουσίασε τους μαθητές, οι οποίοι, με σύνθημα: « Με τέτοια αύξηση στο όριο απουσιών εσύ θα μείνεις ακόμη εδώ;», αμέσως εγκατέλειψαν το σχολείο και γέμισαν τις αίθουσες των φροντιστηρίων και των καφετεριών.

Μήπως, λοιπόν, όταν η κ. Διαμαντοπούλου λέει «Πρώτα ο μαθητής», εννοεί ότι θα τον διευκολύνει στην παρακολούθηση των φροντιστηριακών του μαθημάτων, εξασφαλίζοντάς του λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο από το σχολείο; Μήπως μ’ αυτή της την ενέργεια απαξιώνει για άλλη μια φορά το δημόσιο σχολείο και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που με αγωνία προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά και να ολοκληρώσουν σωστά την ατέλειωτη ύλη, με βάση τον προγραμματισμό τους; Και αν χρειαζόταν αύξηση του ορίου απουσιών, επειδή κάποιοι μαθητές έχασαν αρκετές μέρες λόγω της γρίπης, γιατί δε χρειάστηκε και μείωση της ύλης, αφού πολλά σχολεία έμειναν κλειστά λόγω της γρίπης; Η ύλη, όμως, δε μειώθηκε και μάλιστα φέτος τα σχολεία θα κλείσουν ακόμη νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πρέπει, βέβαια, να επισημάνουμε ότι το φαινόμενο να απουσιάζουν οι μαθητές, κυρίως της Γ΄ Λυκείου, τον τελευταίο μήνα δεν είναι μόνο φετινό. Έτσι, κάθε χρόνο τις τελευταίες εβδομάδες του διδακτικού έτους κάνουμε μάθημα σε άδειες αίθουσες, ενώ τελικά το εκβιαστικό μέσο της απουσίας φαίνεται να είναι το μόνο που κρατά τα παιδιά στα σχολεία, καθώς μάλλον δεν πιστεύουν ότι κερδίζουν κάτι από τη φοίτησή τους. Ας προβληματιστούμε, λοιπόν όλοι μας γι’ αυτό και κυρίως το Υπουργείο, που έχει φτιάξει ένα σχολείο προσανατολισμένο στις εξετάσεις και απωθητικό για τους εφήβους και ας δούμε τι μπορεί να γίνει, για να αλλάξει η κατάσταση. (Κιάτο 19.4.2010)


Η ιστοσελίδα του σχολείου μας!


Εάν όμως θέλετε να συνδεθείτε με το σχολείο μας!


Στιγμιότυπα από δραστηριότητες του Σχολείου μας!


Για τα σχόλια σας κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, μετά "show hidden", μετά "per page discussions", μετά "forun categories", μετά "new post"!
Σχόλια

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License